HUIDTYPE


Licht huidtype 1 & 2 (neiging tot snelle verbranding)

Indien u spierwit bent en snel verbrandt, dan wordt uw teint onder de zonnebank heel langzaam en veilig opgebouwd zónder dat u verbrandt. U dient er alleen rekening mee te houden dat u de eerste paar keren kort eronder zult liggen en 2 tot 3 x per week zal moeten komen om uw huid te laten wennen om een kleur zonder verbranding op te bouwen. Uw huid moet nl. van ‘ver’ komen. Na 2 tot 3 weken kunt u al een goed verschil zien! Met het opbouwen kunt u steeds wat langer onder de zonnebank liggen en uw teint versterken. U geeft zelf aan wanneer u zichzelf bruin genoeg vindt, de één is tevreden met een teint en de ander wil graag bruiner worden. Lichte huidtypes hebben erg veel baat bij een zonnebankkuur voordat zij op vakantie gaan om verbranding op de vakantiebestemming te voorkomen. Buiten dat staat een lekker teintje iedereen goed! Begin alleen wel vroeg genoeg (ca. 3 – 4 wkn) vóór uw vertrekdatum, bruiloft, feest of andere gelegenheid met een zonnebankkuur, wanneer u huidtype 1 of 2 heeft.

Huidtype 3

Indien u huidtype 3 heeft en op dat moment géén teint, wordt er ook bij u veilig opgebouwd aangezien huidtype 3 in eerste instantie óók kan verbranden. Dit verbrandingsproces is minder heftig dan bij huidtype 1 en 2. Maar wanneer u zonder teint voor de eerste keer naar de zonnebank komt, dan hou ik daar rekening mee i.v.m. de duur van uw bezoek. Heeft u echter wél een teint, dan kunt u deze alleen maar versterken onder de zonnebank.

Huidtype 4

Huidtype 4 zal nooit verbranden in de buitenzon en kan zonder problemen de volle 20 minuten onder de zonnebank liggen. Dit huidtype zal nl. nooit wit zijn, maar blank met een beige teint indien men lange tijd geen zon ziet.

De zon stimuleert de aanmaak van vitamine D in ons lichaam.

De zon is genieten voor ons én de huid. Maar in de winterperiode ziet onze huid weinig zonlicht. De zon is lekker en warm en zorgt dat we vrolijker zijn. Mensen ervaren in onze bekende “donkere dagen” óók het gevoel van beter in hun vel te zitten, door het gebruik maken van een zonnebank op een verantwoorde manier.

Gecontroleerd zonnen mag.

De trend om zonlicht helemaal te mijden omdat het slecht zou zijn, is inmiddels behoorlijk achterhaald. Ook de wetenschap komt met steeds meer bewijzen dat het volledig mijden van de zon schadelijker is dan af en toe gecontroleerd genieten in de zon of onder de zonnebank. Nederland voorziet maar een paar maanden in onze behoefte aan zonnewarmte. Veel mensen hebben daarom de behoefte dat rantsoen aan te vullen met een bezoekje aan de zonnebank waar een zonnetje schijnt wat aan alle Europese normen (EU-0,3 veiligheidsnorm) voldoet. Niet te fel, niet te lang, dus niet verbranden maar gecontroleerd een teint met een lichaams-eigen beschermingsfactor helpen op te bouwen.

Zonnen is heerlijk en wie daarbij aan zijn huid denkt, geniet ook op de lange termijn van de positieve aspecten van de zonnebank.

Het gaat dus om méér dan er alleen gebruind uit willen zien. Heeft u ook wel eens gedacht aan een zonnebankkuur bij huidaandoeningen zoals bijvoorbeeld acné of psoriasis? Veel mensen hebben baat bij het gebruik van een zonnebank. (raadpleeg eerst uw huisarts i.v.m. de verschillende soorten huidaandoeningen en behandeling met een zonnebank)