Zontips

De zon stimuleert de aanmaak van vitamine D in ons lichaam.
De zon is genieten voor ons én de huid. Maar in de winterperiode ziet onze huid weinig zonlicht. De zon is lekker en warm en zorgt dat we vrolijker zijn. Mensen ervaren in onze bekende “donkere dagen” óók het gevoel van beter in hun vel te zitten, door het gebruik maken van een zonnebank op een verantwoorde manier.

Gecontroleerd zonnen mag.
De trend om zonlicht helemaal te mijden omdat het slecht zou zijn, is inmiddels behoorlijk achterhaald. Ook de wetenschap komt met steeds meer bewijzen dat het volledig mijden van de zon schadelijker is dan af en toe gecontroleerd genieten in de zon of onder de zonnebank. Nederland voorziet maar een paar maanden in onze behoefte aan zonnewarmte. Veel mensen hebben daarom de behoefte dat rantsoen aan te vullen met een bezoekje aan de zonnebank waar een zonnetje schijnt wat aan alle Europese normen (EU-0,3 veiligheidsnorm) voldoet. Niet te fel, niet te lang, dus niet verbranden maar gecontroleerd een teint met een lichaams-eigen beschermingsfactor helpen op te bouwen.

Zonnen is heerlijk en wie daarbij aan zijn huid denkt, geniet ook op de lange termijn van de positieve aspecten van de zonnebank.
Het gaat dus om méér dan er alleen gebruind uit willen zien. Heeft u ook wel eens gedacht aan een zonnebankkuur bij huidaandoeningen zoals bijvoorbeeld acné of psoriasis? Veel mensen hebben baat bij het gebruik van een zonnebank. (raadpleeg eerst uw huisarts i.v.m. de verschillende soorten huidaandoeningen en behandeling met een zonnebank)

Tips voor verstandig zonnen op de zonnebank

  • Bepaal voor het zonnebad uw huidtype aan de hand van uw huidanalyse.
  • Houdt u aan het advies van de zonneconsulente, met name wat betreft de aangegeven zon tijden.
  • Het is verboden onze zonneapparatuur te gebruiken voor personen onder de 18 jaar.
  • Als u een huidaandoening heeft, vraag dan eerst uw arts of u gebruik kunt maken van de zonnebank. Indien u acne of psoriasis heeft kan UV-licht een positieve werking hebben.
  • Roept zonnestraling sterke zon-allergische huidreacties op, dan moeten wij u helaas adviseren af te zien van zonnen op een zonnebank.
  • Wij raden u aan uw cosmetica voor het zonnen te verwijderen. Ook kunt u het beste uw sieraden af doen.
  • Sommige medicijnen doen een gevoeligheid voor UV-licht toenemen. Lees de bijsluiter en overleg bij twijfel met uw arts.
  • Omdat UV-licht schadelijk is voor het blote oog, dient u een speciaal UV-brilletje te dragen. Dit geldt in het bijzonder als u een oogoperatie heeft ondergaan.
  • Wij adviseren u, na het zonnen, te douchen en u in te smeren met een vochtinbrengende crème.
  • Aanbevolen word maximaal eenmaal per dag tot 50x per jaar de zonnebank te gebruiken. Verbranding dient u ten alle tijden te vermijden.